Το WHAT POLITICS MEANS αποτελεί διαδικτυακό χώρο παραγωγής πρωτότυπων αναλύσεων και κειμένων αρθρογραφίας σε θέματα που άπτονται της πολιτικής θεωρίας, των διεθνών σχέσεων, της κοινωνικής πραγματικότητας καθώς και της οικονομίας.

Απευθύνεται σε πολιτικούς αναλυτές, διεθνολόγους, οικονομικούς επιστήμονες καθώς και σε όσους και όσες ενδιαφέρονται να εκφράσουν να αναλύσουν και να ερμηνεύσουν, φαινόμενα και ζητούμενα που αναφέρονται στις παραπάνω θεματικές περιοχές.

Επί της αρχής, το WHAT POLITICS MEANS δεν φιλοξενεί κείμενα και αναλύσεις που στοχεύουν στην παραπληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού ή προωθούν/υποστηρίζουν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο τη βία προς κάθε κατεύθυνση, τον ρατσισμό και τον λόγο μίσους με οποιαδήποτε αναφορά.

Οι απόψεις που εκφράζονται στα κείμενα του WHAT POLITICS MEANS είναι προσωπικές του κάθε συντάκτη/συντάκτριας και δεν εκφράζουν απαραίτητα εν συνόλω την ιστοσελίδα.

Χαράλαμπος Τσολακίδης
Χαράλαμπος Τσολακίδης
Ο Χαράλαμπος Τσολακίδης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας. Αποτελεί τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο (Founder – CEO) του What Politics Means.
Γιάννης Μαρινάκης
Γιάννης Μαρινάκης
Ο Γιάννης Μαρινάκης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσεται η μελέτη πολιτικών θεωριών αλλά και η σχέση βίας και πολιτικής. Συμπληρωματικά με την αρθρογραφία, εκτελεί καθήκοντα Υπεύθυνου Αρχισυνταξίας (Chief Editor) του What Politics Means.
Σεμέλη-Παρασκευή Μπιθημήτρη
Σεμέλη-Παρασκευή Μπιθημήτρη
Η Σεμέλη-Παρασκευή Μπιθημήτρη είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα διπλωματίας και στρατηγικής επικοινωνίας. Παράλληλα με την αρθρογραφία, εκτελεί καθήκοντα Social Media Manager του What Politics Means.
Δημήτρης Ρίζος
Δημήτρης Ρίζος
Ο Δημήτρης Ρίζος είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται γύρω από θέματα πολιτικής θεωρίας αλλά και επίδρασης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην πολιτική. Αποτελεί τον γραμματέα της ιστοσελίδας (Website Secretary)
Κριστιάνα Ντάγια
Κριστιάνα Ντάγια
Η Κριστιάνα Ντάγια είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η μελέτη πολιτικών καθώς και κοινωνικών θεωριών. Παράλληλα με την αρθρογραφία, εκτελεί καθήκοντα Αρχισυντάκτριας και Υπεύθυνη Ύλης στον τομέα των Κοινωνικών Θεμάτων.
Δημήτρης Τάκος
Δημήτρης Τάκος
Ο Δημήτρης Τάκος είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εντάσσονται ζητήματα σχετικά με την Μέση Ανατολή, την αντιτρομοκρατία και την περιφερειακή ασφάλεια. Παράλληλα με την αρθρογραφία, εκτελεί καθήκοντα Αρχισυντάκτη στον τομέα των Διεθνών Θεμάτων.
Άγγελος Λαγός
Άγγελος Λαγός
Ο Άγγελος Λαγός είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα οικονομικής ιστορίας, διεθνούς οικονομίας και μικροοικονομικής/μακροοικονομικής ανάλυσης. Παράλληλα με την αρθρογραφία, εκτελεί καθήκοντα Αρχισυντάκτη Οικονομικών Θεμάτων.
 Άσπα Φιλοσόγλου
Άσπα Φιλοσόγλου
Η Άσπα Φιλοσόγλου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα γύρω από την ανάλυση πολιτικών θεωριών και της πολιτικής οικονομίας. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Φώτης-Νεκτάριος Αναστασόπουλος
Φώτης-Νεκτάριος Αναστασόπουλος
Ο Φώτης-Νεκτάριος Αναστασόπουλος είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα γεωπολιτικής και πολιτικής ανάλυσης. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Αθανάσιος Κατζιγκάς
Αθανάσιος Κατζιγκάς
Ο Αθανάσιος Κατζιγκάς είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέρονται εντάσσονται θέματα πολιτικής θεωρίας, καθώς και ζητήματα διεθνών σχέσεων και διπλωματίας. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Σοφία Κανελλάκη
Σοφία Κανελλάκη
Η Σοφία Κανελλάκη είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσονται η μελέτη κοινωνικών φαινομένων, η διπλωματία, η ανάλυση διεθνών σχέσεων καθώς και η ανάλυση και η σύνδεση κοινωνικοπολιτικών θεωριών με την επικαιρότητα. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Μαρία Ανδρίκου
Μαρία Ανδρίκου
Η Μαρία Ανδρίκου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Tα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα άπτονται της διεθνούς σκηνής και της οικονομικής ανάλυσης. Αποτελεί συντάκτρια του What Politics Means στις κατηγορίες «Διεθνή» και «Οικονομία».
Νεφέλη Πρεβεδουράκη
Νεφέλη Πρεβεδουράκη
Η Νεφέλη Πρεβεδουράκη είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η ανάλυση και η σύγκριση πολιτικών θεωριών. Συγκεκριμένα, το συντακτικό της έργο στο What Politics Means αφορά την μελέτη πολιτικών ιδεολογιών και πολιτικής κουλτούρας.
Πάρης Γιαννούλης
Πάρης Γιαννούλης
Ο Πάρης Γιαννούλης είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην πολιτική και συνταγματική ιστορία, καθώς και την ιστορία των κοινωνικών κινημάτων. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Γιώργος Λυμπέρης
Γιώργος Λυμπέρης
Ο Γιώργος Λυμπέρης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα διεθνούς, αστικού και εμπορικού δικαίου, καθώς και θέματα γεωπολιτικής και διπλωματίας. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Σπυριδούλα Γιαννοπούλου
Σπυριδούλα Γιαννοπούλου
Η Σπυριδούλα Γιαννοπούλου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται γύρω από θέματα Θεωρίας Διεθνών Σχέσεων, εξωτερικής πολιτικής, στρατηγικής και κοινωνικών φαινομένων. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
Ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα πολιτικής ιστορίας, νεότερης και σύγχρονης ιστορίας αλλά και ευρωπαϊκής ιστορίας. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Ελένη Καπάρου
Ελένη Καπάρου
Η Ελένη Καπάρου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στο τμήμα Computer Science του UoPeople. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα marketing και τεχνητής νοημοσύνης. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Λυδία Γαβριηλίδου
Λυδία Γαβριηλίδου
Η Λυδία Γαβριηλίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσονται ζητήματα αναφορικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Αναστασία-Νικολέττα (Ανέττα) Τσελεπή
Αναστασία-Νικολέττα (Ανέττα) Τσελεπή
Η Αναστασία-Νικολέττα (Ανέττα) Τσελεπή είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντά της εντάσσεται η μελέτη του Ευρωπαϊκού και του Ποινικού Δικαίου. Όσον αφορά την αρθρογραφία, πραγματεύεται κυρίως, νομικά ζητήματα που ανακύπτουν εντός των διεθνών οργανισμών, αλλά και εν γένει θέματα που άπτονται του Διεθνούς Δικαίου.
Κωνσταντίνος-Ειρηναίος Σταμούλης
Κωνσταντίνος-Ειρηναίος Σταμούλης
Ο Κωνσταντίνος-Ειρηναίος Σταμούλης είναι προπτυχιακός φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εντάσσεται η πολιτική ανάλυση και επικοινωνία, η μελέτη των κοινωνικών κινημάτων καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
 Γαρυφαλλένια Λιάκου
Γαρυφαλλένια Λιάκου
Η Γαρυφαλλένια Λιάκου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η μελέτη θεμάτων Αστικού και Ποινικού Δικαίου. Αναφορικά με την αρθρογραφία, αφετηρία και παράλληλα πηγή έμπνευσης της θεωρεί την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Δανάη Γκανάρα
Δανάη Γκανάρα
Η Δανάη Γκανάρα είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται του πολιτικού γίγνεσθαι και των κοινωνικών ζητημάτων, που γεννούν τον προβληματισμό και την ανησυχία του μέσου πολίτη. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
 Νίκος Χριστοδούλου
Νίκος Χριστοδούλου
Ο Νίκος Χριστοδούλου είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα γεωπολιτικής, διπλωματίας, διεθνούς και εγχώριας πολιτικής ανάλυσης, καθώς και ο ρόλος που έχουν λάβει όλα τα παραπάνω σε ιστορικά γεγονότα. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Μαρία Κυριακοπούλου
Μαρία Κυριακοπούλου
Η Μαρία Κυριακοπούλου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα σχετικά με την μελέτη ποινικού δικαίου, ζητήματα διεθνών σχέσεων αλλά και η ανάλυση κοινωνικών φαινομένων, καθώς και ιστορικών γεγονότων. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Έλλη Ματθαιάδη
Έλλη Ματθαιάδη
Η Έλλη Ματθαιάδη είναι προπτυχιακή φοιτήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα στον κλάδο της επικοινωνίας από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στις διεθνείς υποθέσεις και την ασφάλεια, την ευρωπαϊκή πολιτική καθώς και το διεθνές δίκαιο. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means στις κατηγορίες της πολιτικής και των διεθνών υποθέσεων.
Νικολέττα Τσουκαλά
Νικολέττα Τσουκαλά
Η Νικολέττα Τσουκαλά είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου με κατεύθυνση την Πολιτική Κοινωνιολογία και την Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στις ψηφιακές ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, την κοινωνικοπολιτική έρευνα και τις σπουδές φύλου. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Αλεξάνδρα Μπεκίρη
Αλεξάνδρα Μπεκίρη
Η Αλεξάνδρα Μπεκίρη είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσεται η μελέτη κοινωνικών φαινομένων, όπως επίσης και η μελέτη θεμάτων υγειονομικού περιεχομένου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Ελένη Τζέλιου
Ελένη Τζέλιου
Η Ελένη Τζέλιου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσονται η διπλωματία, η διεθνής πολιτική, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, αλλά και η ενασχόληση με την ρητορική. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Κυριακή Ρηγανάκου
Κυριακή Ρηγανάκου
Η Κυριακή Ρηγανάκου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Νομικής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από την μελέτη νομικών ζητημάτων σε τομείς όπως το εμπόριο, οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί οργανισμοί και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means αρθρογραφώντας για κοινωνικά και οικονομικά γεγονότα της διεθνούς και ευρωπαϊκής σκηνής.
Νίκος Μπούρλος
Νίκος Μπούρλος
Ο Νίκος Μπούρλος είναι προπτυχιακός φοιτητής στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εντάσσονται η γεωπολιτική και οι διεθνείς σχέσεις. Αποτελεί μέλος της Συντακτικής Ομάδας του What Politics Means.
Ταράτσα Κωνσταντίνα
Ταράτσα Κωνσταντίνα
Η Ταράτσα Κωνσταντίνα είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Παντεπιστημίου. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα διεθνών σχέσεων, γεωπολιτικής και διπλωματίας. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Ελένη Μπαμπαράκου
Ελένη Μπαμπαράκου
Η Ελένη Μπαμπαράκου είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου ενώ παράλληλα κάνει Minor στην Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας -Deree. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και ζητήματα πολιτικής ψυχολογίας. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Βίβιαν Τσούτση
Βίβιαν Τσούτση
Η Βίβιαν Τσούτση είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει μοριοδοτούμενα σεμινάρια Εγκληματολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παντείου. Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εντάσσονται θέματα ποινικού και διεθνούς δικαίου αλλά και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διπλωματίας. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Αθανάσιος Ντάτσης
Αθανάσιος Ντάτσης
Ο Αθανάσιος Ντάτσης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα εντάσσεται η μελέτη χρηματοοικονομικών γεγονότων, παγκόσμιας οικονομίας και διεθνών σχέσεων. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Γεώργιος Φαλτσέτας
Γεώργιος Φαλτσέτας
Ο Γεώργιος Φαλτσέτας είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο επίκεντρο των ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων του βρίσκονται οι διεθνείς σχέσεις, η Συνταγματική θεωρία και η νομική απόχρωση πολιτικών θεμάτων. Αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του What Politics Means.
Χαρούλα Ουζουνίδου
Χαρούλα Ουζουνίδου
Η Χαρούλα Ουζουνίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνεχίζει τις σπουδές της στο τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο της Ενέργειας.» Στα ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα ανήκουν οι διεθνείς σχέσεις αλλά και ο ενεργειακός τομέας.